Alkoholium.cz

Rakija – jak se vyrábí tahle balkánská pálenka a co o ní vědět

Nápoj zvaný rakija bychom mohli směle označit za jihovýchodního sourozence moravské slivovice a dalších tuzemských, ovocných pálenek. A podobně jako u nás slivovice, i rakije je ve svých domovských zemích velmi oblíbená, opěvovaná a mnohdy považovaná za národní klenot. Odkud se vzal název rakija? Jako nejpravděpodobnější se jeví varianta, která odvozuje název rakija z turečtiny. Základem by mělo být konkrétně slovo „raki“, které označuje konečnou fázi procesu destilace. Spojení s Tureckem dává smysl i z historického hlediska – k jejímu největšímu rozšíření totiž údajně došlo během válek balkánských národů s osmanskými Turky. Turci si ale rakiji nepřivezli z domova. Naopak, objevili ji u Slovanů, kteří oblast

Datum: 20.6.2019 | Rubrika: Alkoholium.cz

Zdroj: Alkoholium.cz

O webu

Alkoholické nápoje jsou nezbytnou součástí každého obchodu s potravinami. Nejen v České republice mají alkoholické lihoviny velkou popularitu. Naše internetová stránka je zaměřena primárně na český alkohol. Naleznete zde základní informace o vybraných druzích alkoholu. Čím jsou charakteristické, jak se vyrábí a kde jsou nejvíce rozšířené. Pokud se o některém druhu alkoholu budete chtít dozvědět více, naše stránky jsou vám plně k dispozici.