Hruškovice

Hruškovice

Hruškovice je lahodný alkoholický nápoj, který má v České republice dlouholetou tradici. Vyznačuje se především nazlátlou barvou, delikátní sladkostí a úžasnou vůní.

Základem výroby kvalitního moku jsou vybrané suroviny. K výrobě hruškovice se používají nejkvalitnější hrušky. Mezi nejpoužívanější a nejvhodnější odrůdu hrušek patří Williams. Hrušky by měly být zralé nebo přezrálé. Do výroby by rozhodně neměly přijít hrušky nahnilé a špinavé. Proto se před destilací musí zbavit nečistot, listí a stopek. Následně se nakrájí na plátky. Pomalou a pečlivou destilací získáte velmi kvalitní výrobek. Pokud jste se rozhodli vyrobit si domácí hruškovici, budete k tomu potřebovat zralé hrušky, cukr, enzymy a především kvasnice.

Zakoupit si můžete také kosher hruškovici. Ta je vyráběna taktéž z jihoamerické odrůdy hrušek Williams. Tento produkt je však především určen pro americký trh.

Pokud vám zachutnala slivovice, jistě si oblíbíte také hruškovici. Její jemná a lahodná chuť se vám jistě zaryje hluboko do paměti. Hruškovici se doporučuje podávat s kouskem hrušky nebo ji zakápnout šťávou z hruškového kompotu. Více tak zvýrazníte její chuť. Tuto pálenku se doporučuje podávat vychlazenou.

Můžete si také zakoupit hruškovici s celou hruškou uvnitř láhve. A jak je to možné?  Plod hrušně vyroste na stromě přímo dovnitř láhve. Hruškovice je k dostání ve skleněných lahvích. A to s obsahem 0,5 l nebo 1 l. Obsah alkoholu v této pálence se pohybuje kolem 45 -50 %.

Mezi největší výrobce patří již zmíněný Rudolf Jelínek, Žufánek nebo Fleret.  

O webu

Alkoholické nápoje jsou nezbytnou součástí každého obchodu s potravinami. Nejen v České republice mají alkoholické lihoviny velkou popularitu. Naše internetová stránka je zaměřena primárně na český alkohol. Naleznete zde základní informace o vybraných druzích alkoholu. Čím jsou charakteristické, jak se vyrábí a kde jsou nejvíce rozšířené. Pokud se o některém druhu alkoholu budete chtít dozvědět více, naše stránky jsou vám plně k dispozici.