Ořechovka

Ořechovka

Ořechovka je výborným ovocným destilátem, které vás jistě osloví. Jde o tradiční český nápoj, který je v naší zemi dlouholetě produkován. Jeho velkou předností je především to, že je 100 % přírodní.

Ořechovka, neboli ořechový likér, se vyrábí macerací z nezralých ořechů spolu se několika druhy bylin. V této fázi výroby má likér spíše hořkou chuť. Proto sladší chuť se přidává med či cukr. Výsledkem je velmi zajímavá a vyvážená hořko-sladká chuť. Při výrobě se nepoužívají žádné syntetické konzervační, barvicí či vonné látky. Do skleněných lahví se pak stáčí po dvouletém uležení.

Ořechovku je velmi snadná vyrobit. Existuje celá řada receptů, různých postupů, jak vyrobit ořechovku. Díky těmto různým postupům dojdete také k různým výsledkům, tedy k různých chutí tohoto nápoje. Můžete se setkat s ořechovkou vyrobenou z vodky, s ořechovkou s mandlemi či malinami.

Ořechový likér většinou obsahuje 35 % alkoholu. Barva ořechovky je vždy kaštanově hnědá. Postupem stárnutí získává tmavší barvu. Může se stát, že narazíte na případný zákal. To však není žádná závada. Jde pouze o doprovodný znak toho, že je jedná o přírodní produkt.

Ořechovka blahodárně působí na lidský organismus. Zejména pak na zažívání. Právě proto je často označován za žaludeční likér. Dále také pročišťuje krev a podporuje činnost jater. Jde o vynikající prostředek proti husté krvi. Odborníci doporučují jednu kávovou lžičku denně nalačno, nebo před hlavním jídlem.

K význačným producentům se řadí především společnost Žufánek.

O webu

Alkoholické nápoje jsou nezbytnou součástí každého obchodu s potravinami. Nejen v České republice mají alkoholické lihoviny velkou popularitu. Naše internetová stránka je zaměřena primárně na český alkohol. Naleznete zde základní informace o vybraných druzích alkoholu. Čím jsou charakteristické, jak se vyrábí a kde jsou nejvíce rozšířené. Pokud se o některém druhu alkoholu budete chtít dozvědět více, naše stránky jsou vám plně k dispozici.